Ai indemnizatie de crestere a copilului, venit minim sau ajutor social? Nu mai platesti CAS

Guverenul a adoptat o OUG care prevede scutirea de la plata CAS a persoanelor care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului, precum si a celor care incaseaza venituri minime.

In urma noilor masuri adoptate de Executiv, vor fi scutite de la plata CAS, urmatoarele categorii de cetateni: persoanele care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevazut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizatie pe perioada concediului de acomodare prevazuta de Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei.

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale a emis un comunicat de presa pe aceasta tema, in care mentioneaza ca toti beneficiarii acestei OUG nu isi pierd calitatea de asigurat al sistemului medical. Toti beneficiarii vor avea statul de asigurat medical fara plata contributiei, avand dreptul la acces neingradit la serviciile medicale din sectorul public.

„In cazul drepturilor la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, a drepturilor de ajutor social si a celor de concediu de acomodare si indemnizatie aferente, stabilite pana la data de 31 decembrie 2017 inclusiv, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se asigura de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, prin agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pana la 31 martie 2018”, se arata in comunicatul MMJS.

De asemenea, in comunicat se mai spune ca Ordonanta de urgenta mai prevede ca sumele reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate, pentru drepturile aferente perioadei pana la 31 decembrie 2017, sa nu se mai recupereze, masura fiind luata tinand cont de categoria de beneficiari care prezinta vulnerabilitate crescuta atat pentru sanatate, dar si economica.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site