Cum se vede oferta versus cererea de servicii medicale in Romania

Cererea pentru servicii medicale este in crestere, unele servicii fiind din ce in ce mai solicitate de catre populatie (ex: cardiologie, oncologie, ingrijire socio-medicala), se arata intr-un studiu realizat de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Dezvoltare Profesionala din Bucuresti.

Acesta este un indicator demografic si de sanatate analizat pentru evaluarea nevoii de asistenta medicala, ce scoate la iveala aspecte perturbante ale situatiei demografice, a sanatatii populatiei si a consumului de servicii in Romania.

Potrivit studiului, organizarea actuala a sistemului de servicii de sanatate si functionarea acestuia nu sunt adecvate si sustenabile pentru furnizarea eficienta de servicii medico-sociale integrate, la domiciliu sau in diferite institutii.

Totodata, furnizarea de servicii de sanatate este afectata de sistemul sub-finantat si de alocarea arbitrara a fondurilor intre diferite tipuri de ingrijiri medicale.

Un alt indicator al studiului arata ca principalele cauze ale decesului, in perioada 2004 – 2009, au fost bolile cardiovasculare si tumorile (mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare a fost mai mare de-a lungul intregii perioade in cazul femeilor, in timp ce cea datorata tumorilor a avut valori mai ridicate in randul barbatilor).

Numarul de beneficiari ai serviciilor de sanatate la domiciliu rambursate de catre fondurile de asigurari la mijlocul anului 2009 a fost destul de mic in comparatie cu cele ale altor servicii.

Standardul de sanatate in diferite grupuri ale populatiei sugereaza nevoi diferite, in timp ce numerosi indicatori ai accesului la asistenta medicala confirma cresterea cererii pentru anumite tipuri de servicii medicale.

”Accesibilitatea la ingrijire medicala este determinata de corelarea dintre cererea si oferta de servicii sau intre disponibilitatea actuala a facilitatilor medicale comparativ cu cererea bazata pe o nevoie reala pentru servicii de sanatate. Pachetele noastre de asigurari private de sanatate ofera tuturor clientilor nostri dreptul la cel mai bun tratament oriunde in lume”, spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurari private de sanatate din Europa Centrala si de Est si este prezent pe piata din Romania incepand cu 1999.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site