India, prima in topul remitentelor in 2012, cu 69 miliarde dolari

India este cea mai mare beneficiara de remitente din lume, obtinand 69 miliarde dolari in 2012, anunta Banca Mondiala.

India s-a situat pe primul loc in clasamentul intocmit de Banca Mondiala, urmata de China (60 miliarde dolari), Filipine (24 miliarde dolari), Mexic (23 miliarde dolari), Nigeria si Egipt (21 miliarde dolari).

Alti mari beneficiari sunt Pakistan, Bangladesh, Vietnam si Liban.

Potrivit celui mai nou raport Migration and Development Brief realizat de Banca Mondiala, remitentele oficiale inregistrate de tarile emergente au crescut cu 5,3%, ajungand la o suma totala de 401 miliarde dolari in 2012.

Remitentele catre tarile emergente vor creste anual cu 8,8% in urmatorii trei ani, ajungand in 2015 la 515 miliarde dolari.

“Migratia si remitentele joaca un rol vital pentru milioane de oameni si reprezinta un impuls major pentru economie. Asta permite cetatenilor sa beneficieze de piata globala a muncii si creeaza resurse utilizate in scopul dezvoltarii si cresterii”, a declarat Kaushik Basu, economistul-sef al Bancii Mondiale si senior-vicepresedinte pentru Economii Dezvoltate.

Remitentele catre Asia de Sud au crescut cu 12,8% la 109 miliarde dolari in 2012, a anuntat Banca Mondiala.

In cei doi ani anterior, cresterea s-a situat la 13,8%, a adaugat Basu.

Ca procent din PIB, cei mai mari beneficiari de remitente in 2011 au fost Tajikistan (47%), Liberia (31%), Lesotho (27%), Moldova (23%), Nepal (22%) si Samoa (21%).

Remitentele catre tarile in curs de dezvoltare sunt de patru ori mai mari decat in anul 2000.

Remitentele globale, inclusiv cele din tarile cu venituri mari, au ajuns la 514 miliarde dolari in 2012, fata de 132 miliarde dolari, valoare inregistrata in anul 2000.

Dincolo de angajatii necalificati care lucreaza in tarile GCC (Gulf Cooperation Council), bogate in petrol, India beneficiaza de sprijinul economic al indienilor care lucreaza in SUA si alte tari cu venituri mari, precizeaza Banca Mondiala.

Banca Mondiala a lansat de curand Global Knowledge Partnership on Migration and Development (KNOMAD), care se vrea a fi un hub al cunoasterii si expertizei politice asupra problemelor legate de migratie.

Aproape un miliard de oameni – 1 din 7 cetateni ai planetei – au migrat intern sau au emigrat in alte tari, cautand o viata mai buna, acest fenomen avand profunde implicatii economice.

“Rolul remitentelor este acela de a-i ajuta pe oameni sa iasa din saracie; exista dovezi care atesta faptul ca migratia si remitentele sustin progresul tarilor lumii, educatia, instalarea unor sisteme de apa potabila, serviciile medicale si sociale”, a declarat Hans Timmer, directorul DPG (Development Prospects Group) din cadrul Bancii Mondiale.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site