Medicover a cumparat Spitalul Pelican – unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din nord-vestul Romaniei

Medicover – unul dintre principalii furnizori privati de servicii medicale si de diagnostic din Romania a semnat o intelegere pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni din cadrul Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sanatate din Oradea. Medicover devine astfel principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul tarii, zona cu o populatie totala de aproximativ un milion de persoane.

Tranzactia necesita aprobare din partea Consiliului Concurentei.

Intelegerea dintre cele doua companii vizeaza achizitia unui pachet de 80% din operatiunile Spitalul Pelican. Valoarea tranzactiei este de 23 milioane de euro, suma care include pretul de achizitie, plata datoriilor, transferul unor active si investitii in zona operationala. Pachetul minoritar de actiuni ramas va fi in continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, acestia urmand sa-si mentina pozitiile in structura administrativ-operationala.

“Ma bucur sa pot ura bun venit Spitalului Pelican in familia Medicover. Facem un pas important in strategia noastra de dezvoltare si ne asiguram o prezenta puternica in aceasta regiune alaturi de parteneri care impartasesc pasiunea noastra pentru calitatea actului medical, dar si dorinta de a creste. Impreuna putem identifica noi oportunitati si sa oferim ingrijire medicala la cele mai inalte standarde pentru cat mai multi pacienti”, declara Adrian Peake, General Manager, Medicover Romania.

“Suntem incantati sa ne alaturam Grupului Medicover. Increderea acestui grup in dezvoltarea pe termen lung a serviciilor medicale din Romania se pliaza pe misiunea noastra. Impreuna vom putea sa ne dezvoltam infrastructura si serviciile oferite populatiei din regiunea noastra”, declara Dr. Ovidiu Cacuci, unul dintre fondatorii Spitalul Pelican.

“Colaborarea cu unul dintre cele mai cunoscute spitale private din Romania va oferi pacientilor nostri acces la cele mai bune servicii medicale, combinand cunostintele medicale ample ale doctorilor din spitalul Pelican cu experienta indelungata a Medicover in a oferi servicii medicale de cea mai inalta calitate si cu experienta Synevo ca partener stiintific in diagnostic de laborator. Vom continua sa ne dezvoltam reteaua in regiunea de nord-vest, pentru a imbunatati accesul pacientilor nostri la servicii de laborator”, declara Laurentiu Luca, Director General Synevo Romania.

Spitalul Pelican opereaza un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic si alte activitati auxiliare. Fondat in anul 1992 de catre o echipa de medici chirurgi, Spitalul Pelican este cel mai mare furnizor de servicii de ingrijire medicala din nord-vestul Romaniei. Compania se afla intr-un proces de extindere prin constructia unei noi facilitati cu o suprafata de 4.000 de metri patrati care va aduce un plus de circa 100 de paturi si o unitate dedicata cercetarii. Aceasta constructie va include si spatii de ingrijire de specializare inalta pentru interventii cardiologice sau chirurgie laparoscopica 3D avand in vedere faptul ca nu exista alti furnizori privati similari. Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro, si EBITDA de 3,7 milioane euro.

Aceasta este cea mai mare tranzactie din Romania din domeniul serviciilor medicale dupa achizitia Regina Maria de catre Mid Europa Partners in august 2015.

Medicover, o companie internationala de ingrijire medicala si diagnostic, listata la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat recent o crestere a veniturilor de 14,1% in primul trimestru al anului 2018, comparativ cu perioada similara din anul precedent, de 161,9 milioane euro. Medicover este prezent in Romania prin reteaua medicala Medicover si prin laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site