Ministerul Sanatatii: Cezariana nu este inclusa in pachetul de servicii medicale de baza

Prin pachetul de servicii medicale de baza se asigura gratuit toate serviciile medicale necesare pentru femeile gravide, serviciile asociate nasterii, inclusiv operatia de cezariana atunci cand exista o indicatie medicala clara pentru aceasta, a precizat Ministerul Sanatatii pentru a clarifica unele discutii contradictorii aparute in presa.

Nu este inclusa in pachetul de servicii medicale de baza operatia de cezariana la cerere care reprezinta o optiune personala si pentru care nu exista o indicatie medicala in acest sens.

In momentul de fata, Romania este una dintre tarile din Europa cu cel mai mare numar de operatii de cezariana in afara indicatiei medicale, ceea ce comporta riscuri, fiind vorba despre o interventie chirurgicala.

”In elaborarea pachetului de servicii medicale de baza, care s-a facut cu consultarea specialistilor in domeniu, s-a acordat o atentie particulara gravidei si lehuzei, inclusiv prin acordarea de consultatii de monitorizare atat la mediul de familie, cat si in ambulatorul de specialitate”, mai anunta ministerul.

Pachetul de baza se afla in acest moment in dezbatere publica, iar implementarea lui va fi insotita de campanii de informare.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site