Profit de 82,3 milioane de lei pentru MedLife in 2017

MedLife a anuntat, luni, rezultatele financiare pentru anul 2017, raportand o cifra de afaceri consolidata pro-forma de 638 de milioane de lei, in crestere cu 27% fata de 2016, si un profit operational (EBITDA) pro-forma de 82,3 milioane de lei.

Clinicile si divizia de abonamente corporate au cea mai mare pondere in cifra de afaceri anuntata, 173 milioane de lei, respectiv 148 milioane, urmate de spitale si laboratoare, cu 121 milioane, respectiv 118 milioane de lei.

Potrivit companiei, rezultatele sunt in concordanta cu estimarile initiale si semnificativ peste ritmul de crestere al pietei.

“2017 a fost un an cu mari provocari la capitolul proiecte de dezvoltare prin achizitii. Am finalizat preluarea Almina Trading, Anima si a Spitalului Humanitas, trei operatori importanti din sudul si nord-vestul tarii. In plus, am achizitionat clinicile si spitalul Polisano, operator din top 10 cele mai mari companii de servicii medicale privata din Romania si daca tranzactia va fi aprobata de Consiliul Concurentei vom ajunge la un total de 35 de companii in grup si un numar de 6300 de angajati si colaboratori in toata tara”, a declarat Mihai Marcu, CEO MedLife.

In paralel cu proiectele de dezvoltare prin achizitii, MedLife a continuat sa investeasca si in proiecte de tip greenfield.

Citeste si:MedLife preia spitalul si clinicile Polisano

Compania si-a consolidat pozitia de lider in zona Transilvaniei, deschizand, anul trecut, o noua hyperclinica si un nou laborator in Brasov, dar si in zona de sud-est a tari, unde a deschis prima cilnica de mari dimensiuni la Braila.

De asemenea, MedLife a demarat o serie de investitii in extinderea capacitatii operationale a patru spitale din portofoliu, doua din Bucuresi si alte doua din Brasov si Cluj, acestea urmand sa se finalizeze anul acesta si in anul urmator.

Pentru 2018, MedLife isi propune sa mentina ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, cresterea proiectata fiind de peste 20% fata de 2017.

“Asa cum ne-am obisnuit actionarii vom continua cresterea vanzarilor semnificativ peste competitie atat prin crestere organica cat si prin achizitii. Speram sa obtinem, in lunile ce urmeaza, si aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia clinicilor si spitalelor Polisano.

Este o tranzactie care va aduce valoare semnificativa grupului, atat din punct de vedere strategic, cat si din punct de vedere al rentabilitatii. Estimam ca vom finaliza in primul trimestru alte 2-3 tranzactii de dimensiuni mai mici ale caror activitate de Due Diligence este aproape de final”, a mai spus Marcu.

Pe langa proiectele de tip green field si achizitii, compania mai are in plan sa devina lider national pe zona de rezonanta magnetica prin achizitionarea a sase aparate RMN noi, urmand sa ajunga astfel la un total de 12 astfel de echipamente la nivel de retea, si sa se extinda in zonele de proximitate din afara tarii.

“Am initiat demersuri pentru a vedea in ce masura putem fi prezenti cu unitati proprii in tari vecine precum Bulgaria, Ungaria sau Serbia. Intr-o prima etapa vrem sa testam piata, astfel incat nu vom avea proiecte de anvergura si, in functie de evolutie, sa avem ulterior o strategie dedicata unor astfel de proiecte. Este poate momentul ca MedLife sa depaseasca granitele Romaniei”, a precizat Marcu.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site