Romanii care calatoresc in UE pot primi servicii medicale de urgenta platite de stat

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca orice cetatean din Romania care se afla pe teritoriul unui stat membru al UE are dreptul la asistenta medicala de urgenta platita de stat.

“Toate persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate in sedere temporara pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza Cardul european de asigurari de sanatate, eliberat de institutia competenta din Romania”, potrivit unui comunicat al CNAS.

Astfel, orice roman care se afla in calatorie in strainatate si vrea sa aiba un astfel de card de sanatate, trebuie sa faca o cerere la casa de asigurari de care apartine si va primi unul in cel mai scurt timp.

Potrivit CNAS, eliberarea cardului se va face gratuit. Daca ati pierdut cardul sau acesta v-a fost furat, puteti solicita un certificat provizoriu de inlocuire de la casa de asigurari de sanatate, unde sunteti luat in evidenta ca persoana asigurata.

De asemenea, daca sunteti in strainatate si nu aveti cardul la dumneavoastra, din diferite motive, puteti plati contravaloarea asistentei medicale acolo, urmand ca la intoarcerea in tara, sa recuperati banii prin intermediul formularului E126, de la casa de asigurari de sanatate unde sunteti asigurat.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site