Senatul pune bete-n roate cardului de sanatate

Actul normativ privind introducerea cardurilor nationale de sanatate nu a reusit sa castige nici atentia, nici voturile senatorilor romani. Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 133/2010 nu a intrunit majoritatea voturilor celor prezenti, fiind respinsa de catre Senat. Legea mai are o sansa la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Documentul a fost votat favorabil de 41 de senatori, 39 au votat impotriva, iar doi s-au abtinut.
Parlamentarii opozitiei au criticat ordonanta aratand ca implementarea noului sistem va aduce costuri suplimentare atat pentru medicii de familie, cat si pentru asigurati.
Daca totusi prevederile vor fi aprobate, 15 milioane de romani vor trebui sa utilizeze cate un card national de sanatate pentru a putea accesa serviciile publice medicale.
Acestea vor contine informatii de identitate ale posesorului si codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, cardul va oferi informatii despre serviciile medicale accesate de asigurat. Astfel, se va putea vedea ce retete a primit respectiva persoana, daca a fost spitalizata si ce medicamente i-au fost eliberate.
Cardurile ar urma sa fie utilizate din al doilea semestru al anului 2011 si vor costa aproximativ 2 euro fiecare.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site