Si romanii care nu au asigurare medicala se pot duce GRATIS la dentist

Atat romanii care au asigurare medicala in sistemul public de sanatate, cat si cei care nu contribuie in sistem, au dreptul la servicii stomatologice decontate partial sau integral de Casa Nationala de Sanatate. Iata care sunt acestea, atat pentru contribuabili, cat si pentru cealalta categorie sociala.

Dupa cum spuneam, atat persoanele asigurate medical, care contribuie lunar la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si persoanele care nu au asigurare medicala, beneficiaza de servicii stomatologice gratuite atat anul acesta, cat si in 2019. Totusi, exista o diferenta intre cele doua categorii de cetateni, in sensul in care cei asigurati beneficiaza de o gama mai extinsa de servicii, in timp ce persoanele neasigurate trebuie sa se limiteze la un pachet standard, de urgenta.

Pachetele medicale la stat pentru perioada 2018-2019 au fost aprobate si oficializate, fiind detaliate in Ordinul Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) nr. 397/836/2018 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a pachetelor de servicii medicale pentru 2018-2019. Ordinul cu normele a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 273/2018 si se aplica deja de la 1 aprilie. Cu toate acestea, multi romani inca nu isi cunosc drepturile in domeniul medical, si nu stiu care sunt serviciile stomatologice de care au dreptul sa beneficieze gratuit.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site