STUDIU: Creste numarul pacientilor care se adreseaza clinicilor private

42,6% din romani apeleaza cel mai frecvent la serviciile medicale oferite de clinici private, conform studiului “Serviciile clinicilor medicale de stat si private”, realizat de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton. Cercetarea a vizat analiza comparativa a utilizarii serviciilor medicale private si a celor din sistemul de sanatate publica din Romania.

Datele releva o pondere semnificativa a populatiei urbane care prefera serviciile medicale private in raport cu cele oferite de sistemul public de sanatate. Cu toate acestea, majoritatea romanilor (57,4%) continua sa recurga cel mai frecvent la unitatile medicale de stat pentru rezolvarea problemelor de sanatate.

De ce apeleaza romanii la clinici private

Cel mai important aspect al frecventarii de catre respondenti a unei anumite clinici private a fost compatibilitatea nevoilor acestora cu serviciile oferite de clinica, mai mult de jumatate bifand aceasta caracteristica. Doar 14,6% din respondenti au invocat existenta unui abonament care ii determina sa frecventeze o anumita clinica privata, iar 8,6% au indicat renumele clinicii. Alte motive indicate de respondenti pentru frecventarea unei anumite clinici sunt renumele unui anumit medic ori faptul ca acea clinica este situata aproape de casa.

Satisfactia in raport cu serviciile medicale private

Serviciile medicale oferite de clinicile private beneficiaza de aprecierea consumatorilor, din toate punctele de vedere propuse pentru evaluarea gradului de satisfactie. Astfel, in procente apropiate de 90%, pacientii se declara multumiti de curatenia unitatilor medicale, de atitudinea personalului administrativ si de profesionalismul medicilor. Scoruri medii apropiate de limita superioara a multumirii obtin si calitatea aparaturii medicale si timpul de asteptare in solutionarea nevoilor.

Cele mai frecventate clinici private in 2011

MedLife este clinica privata cea mai frecventata in anul 2011, peste un sfert din respondenti declarând ca au beneficiat de pe urma serviciilor medicale ale acestei clinici. Alte retele de clinici frecventate des de romani sunt Regina Maria, Synevo, Medicover, Sanador si MedCenter. Se mai remarca faptul ca 41% din respondenti au apelat in 2011 la clinici care activeaza doar in localitatile de rezidenta.

Studiul “Serviciile clinicilor medicale de stat si private. Analiza comparativa” a fost realizat pe un esantion de 1.313 respondenti, in perioada noiembrie 2011 – februarie 2012, de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton, liderul pietei de informatii specializate din Romania.

FA-TI O PROGRAMARE !

Contact

Telefon Mobil

0732 504 987

Telefon Fix

0237 704 718

E-mail

contact@bionursecuore.ro

Facebook

Bionurse Cuoare

Harta Site